Egyszerű májgaluskaleves
- 25 dkg pulyka máj
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 evőkanál finom liszt
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l hús leves alaplé
- egy csokor petrezselyem zöld
- majoranna
Egyszerű májgaluskaleves
A májat ledaráljuk és fűszerezzük sóval borssal, majorannával, bele tesszük az apróra vágott petrezselymet valamint belenyomjuk a fokhagymát. Bele tesszük az egy kanál lisztet, beleütjük a tojást és annyi zsemlemorzsát adagolunk hozzá, hogy ne legyen folyós de ne legyen kemény sem, mert ha keményre készítjük akkor a levesben is kemény lesz. Megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk, majd megpirítjuk a vajon. Amint megpirult a hagyma felengedjük a hús alaplével, ha nincs akkor vízzel és 2 leveskockát teszünk bele. Pár percig forraljuk, majd kis kanállal bele szaggatjuk a máj keveréket. Addig főzzük míg minden máj fel jön a felszínre, ekkor egy negyed citrom levét bele csavarjuk, forralunk rajta egyet és készen van a májgombóclevesünk.
Én megvadítottam egy kis erős paprikával is.